Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Smittspridningen är fortsatt mycket hög i Västernorrland och därför avråder smittskyddsläkaren Hans Boman fortsatt från enstaka tävlingar och matcher. Tidigast efter den 4 juni kan det bli möjligt att tävla igen.
 
Pandemin har gjort att det varit svårt att rekrytera nya medlemmar. Genom Fritidsbankens Pep Up turné har idrottsföreningar i Sundsvalls kommun möjlighet att både visa upp sin verksamhet och få nya möjliga medlemmar att prova på.
 
Nu är det snart dags för många idrottsföreningar att lämna in inkomstdeklaration. Skatteverket håller informationsträffar specifikt för idrottsföreningar.
 
Just nu pågår ett arbete med att ta fram en ny kommunomfattande översiktsplan för Örnsköldsviks kommun. I morgon kväll, tisdag, är idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund inbjudna till ett dialogmöte.
 
Nu startar vi vägen tillbaka. Under resan fyller vi på med innehåll med målet att stärka dig och din förening. Vi börjar den 18 maj med en kostnadsfri inspirationsföreläsning för alla idrottsledare med Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teater...
 
Idrottsrörelsen är och vill tillsammans med andra vara en motor för ett Sverige som håller ihop. Ett land med glädje, gemenskap, kraft och möjligheter i både landsbygder och i städerna.
 
Regeringen presenterade idag ett förslag med lättnader för antal deltagare i arrangemang och möjligheter till publik på 500 personer utomhus, som ska gälla från 17 maj om smittläget tillåter. Förslaget ska skickas på remiss.
 
Från och med i morgon fredag införs skärpta regionala restriktioner i länet. Gruppträning inomhus för personer 20 år begränsas och det är fortsatt stopp för tävling och match även för barn och unga.
 
Folkhälsomyndigheten möjliggör för barn och unga att delta i enstaka match eller tävling ute från och med idag. Läget i Västernorrland är fortfarande mycket ansträngt och vi söker därför smittskyddet i länet för att få mer information.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
RF arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till coronapandemin. Nu behöver vi er hjälp! I vår nya enkät kan ni beskriva er förenings vardag och verklighet genom krisen.
 
Mellan den 15 och 26 april kan idrottsföreningar och specialidrottsförbund ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronapandemin för januari och februari 2021.
 
Fjolårets LOK-stödssiffror visar att Västernorrlands barn tappat mer idrottstillfällen än de flesta andra i landet. Fyll i vår enkät om hur just din förening eller lag påverkats.
 
Under fjolåret minskade idrottandet bland barn och unga med omkring 15 procent i Västernorrland, till stor del kopplat till coronapandemin. Västernorrland och Norrbotten var de län som tappade allra flest träningstillfällen under 2020.
 
Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små mikrohandlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare.
 
12

Postadress:
Timrå Tennisklubb - Tennis
C Cadkonsult AB, Thulegatan 25
85236 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722349440
E-post: david.vessberg@sunds...

Se all info