Nyheter från DF

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vårt uppdrag är att skapa möjligheter för föreningarnas utveckling. Vill du vara med och arbeta med att stärka framtidens idrottsföreningar i Sundsvall/Timrå med omnejd?

Var med när Skatteverket har webbseminarier för idrottsföreningar när det gäller inkomstdeklaration och för idrottsföreningen som arbetsgivare.

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vårt uppdrag är att skapa möjligheter för föreningarnas utveckling. Vill du vara med och arbeta med att stärka framtidens idrottsföreningar i vackra Höga Kusten?

RF-SISU Västernorrland vill få in in förslag på personer som är kvalificerade att få svensk idrotts högsta utmärkelse - RF:s förtjänsttecken. Utmärkelsen delas ut under högtidliga former i samband med Riksidrottsmötet i Uppsala i maj 2023.

Semesterstängt i juli

(2022-06-30 10:00)
Under juli är våra kanslier stängda. Ha en härlig sommar så ses vi i höst!

RF-SISU Västernorrland söker två idrottskonsulenter med placering i Ångermanland. Kanske är du en av dem?

"Nu är vi på slutspurten och vi kan summera en vår som innehållit både förändring och aktiviteter. Jag får börja med att tacka för det stora förtroendet att som ordförande få representera idrotten i Västernorrland de kommande två åren".

Den 12 september bjuder vi in till en föreningskväll i samtliga sju kommuner. Med oss digitalt har vi föreläsaren Stefan Söderfjäll med mångårig erfarenhet inom motivation, teamarbete och ledarskap. För dig som är föreningsledare!

Det går fortfarande bra att redovisa utbildningsverksamhet. Ni föreningar och förbund som avslutat er utbildningsverksamhet (lärgrupper, föreläsningar, kurser, processarbete och kulturarrangemang) passa på att redovisa innan semester och ledighet.

Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.

Under torsdagen genomfördes RF-SISU Västernorrlands distriktsstämma för 2022. Hans Rosengren, Ramvik, valdes till ny ordförande efter avgående Susanne Öberg. "Det är naturligtvis en jättestor ära och ett förtroende", säger Rosengren.

Nu har vi tre personer igång som stöttar er idrottsföreningar med sommarens idrotts- och fotbollsskolor. Tveka inte att kontakta dem!

Sundsvallsbördiga Annika Zell har blivit världsmästare tre gånger om i skidorientering, vunnit O-ringen i orientering och jobbat som elitidrottstränare. Sedan 1 februari är hon ny idrottskonsulent i Västernorrland. Varmt välkommen Annika!

Den 9 maj kl 17.30 bjuder vi in till en kväll för inspiration och dialog i sju kommuner. Svenska fotbollsdamernas förbundskapten Peter Gerhardsson gästar via länk - utlottningar och goodiebags till deltagarna. Välkomna till en framåtsyftande kväll!

Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.

Postadress:
Timrå Tennisklubb - Tennis