Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Som förening finns många regler och bestämmelser att hålla reda på. Skatteverket erbjuder kostnadsfria webbseminarier där du får lära dig mer om vad föreningen som arbetsgivare behöver tänka på samt vad som gäller för årets inkomstdeklaration.
 
Under torsdagen genomfördes RF-SISU Västernorrlands distriktsstämma för 2022. Hans Rosengren, Ramvik, valdes till ny ordförande efter avgående Susanne Öberg. "Det är naturligtvis en jättestor ära och ett förtroende", säger Rosengren.
 
Nu har vi tre personer igång som stöttar er idrottsföreningar med sommarens idrotts- och fotbollsskolor. Tveka inte att kontakta dem!
 
Sundsvallsbördiga Annika Zell har blivit världsmästare tre gånger om i skidorientering, vunnit O-ringen i orientering och jobbat som elitidrottstränare. Sedan 1 februari är hon ny idrottskonsulent i Västernorrland. Varmt välkommen Annika!
 
Den 9 maj kl 17.30 bjuder vi in till en kväll för inspiration och dialog i sju kommuner. Svenska fotbollsdamernas förbundskapten Peter Gerhardsson gästar via länk - utlottningar och goodiebags till deltagarna. Välkomna till en framåtsyftande kväll!
 
Flyktingströmmen till Sverige ökar och idrottsrörelsen kan bidra med bra fritidsaktiviteter för barnen som kommer hit. Läs om hur din förening kan få stöd för att arrangera aktiviteter för barn på flykt.
 
Barn och ungas idrottande har minskat kraftigt under pandemin och en ny rapport visar att mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden. Allra mest har idrottandet minskat i Västernorrland visar siffror som släpptes under tisdagen.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 
Allt fler kvinnor återfinns på ordförandeposter. Vi har pratat med 15 av dem och hört vad de tycker är bäst med att vara ordförande i just sina föreningar. Läs och njut!
 
Har ni problem att rekrytera både män och kvinnor eller har ni en extremt homogen grupp? Har ni funderat på hur jämställda ni är i er förening? Genom att jobba med inkluderings- och jämställdhetsfrågor kan man få fler aktiva och ledare.
 
En vecka framåt fokuserar vi extra på jämställdhet inom idrottsföreningar. I dag får ni fem konkreta tips på vad ni kan ta tag i.
 
Dagens besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten att nuvarande restriktioner och många rekommendationer tas bort från och med 9 februari är en efterlängtad nyhet för idrottsrörelsen.
 
Nu finns det möjlighet att söka kompensationsstöd för evenemang för perioden 29 september-16 januari.
 
Vinter och vår är högsäsong för föreningsårsmöten. Men hur ska föreningen tänka, nu när pandemin återigen försvårar traditionella, fysiska årsmöten? Vi ger svaren.
 
För matcher och tävlingar inomhus gäller deltagartak på 500 personer per sektion från den 19 januari. Det meddelade regeringen idag.
 
12

Postadress:
Timrå Tennisklubb - Tennis
C Cadkonsult AB, Thulegatan 25
85236 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722349440
E-post: david.vessberg@sunds...

Se all info