Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Från och med den 15 juli gäller ytterligare lättnader som berör idrotten. Men fortfarande gäller att trängsel ska undvikas.
 
Sommar innebär sol och värme, men också ett tillfälle att kanske ta en liten paus från arbetet och njuta av semester. Hos oss på RF-SISU Västernorrland kommer vi ha semesterstängt under tre veckor i sommar.
 
Från den 1 juli tas råden som särskilt riktats till idrotten bort. Det föreningarna fortsatt behöver ha koll på är Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagens begränsningar.
 
86 idrottsföreningar i Västernorrland får dela på drygt 6,2 miljoner kronor i kompensationsstöd för perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
En efterlängtad sommar står för dörren. När utbildnings- och utvecklingsarbetet drar igång i höst är det med besked. Allt fokus ligger på att stötta idrottsföreningarna utifrån de behov som bland annat framkom i vår enkät kopplad till coronapandem...
 
RF-SISU Västernorrland har en ny idrottskonsulent på plats. Bandyspelaren och hälsovetaren Emilia Aldengård, 27, är vår nya samordnare för rörelsesatsningen i skolan.
 
Efter över ett år med isolering är behovet av fysisk och social samvaro större än någonsin. Nu kan idrottsföreningar i hela Västernorrland ta en viktig roll genom vårt projekt Idrott för äldre.
 
Regeringen presenterade idag ett förslag till ny begränsningsförordning som från 1 juli ska kunna tillåta fler deltagare vid motionslopp och liknande och mer publik på arenaidrott. Förslaget skickas nu på remiss och beslut väntas efter midsommar.
 
Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
Förtjänsttecknet delas ut av Riksidrottsförbundet till 100 personer i idrottsrörelsen vartannat år. I år är fyra av mottagarna från Västernorrland: Ulla Hägglund, Stig Lindblad, Claes Nyman och Ronny Valter.
 
Björn Eriksson valdes som ordförande i ytterligare två år under Riksidrottsmötet. Dessutom valdes tre nya ledamöter in i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen (SISU Idrottsutbildarna): Victoria Escobar, Marie Hedberg och Åsa Llinares Norlin.
 
Padel och islandshäst valdes idag in som nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot röstade majoriteten av ombuden avslag på ansökningarna från Friskis & Svettis, e-sport, funktionell fitness, juiijitsu, bridge och schack.
 
Idrottens utmaningar i form av att nå fler barn och ungdomar, en starkare parasport, idrott hela livet och en elitsatsning värd namnet står i fokus när Riksidrottsmötet beslutade om mer resurser till specialidrottsförbunden.
 
Riksidrottsmötet beslutade att erbjuda förbund och föreningar ett kompetensstöd inom parasport. Riksidrottsförbundet samverkar med Parasportförbundet för en stegvis övergång av stödfunktionen till Riksidrottsförbundet.
 
12

Postadress:
Timrå Tennisklubb - Tennis
C Cadkonsult AB, Thulegatan 25
85236 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722349440
E-post: david.vessberg@sunds...

Se all info